hulpverlening online chat

Heb jij last van een flinke dip? Misschien heb je wel een depressie of andere psychologische klachten waarover je dolgraag een keer wil praten met iemand? De stap om een afspraak bij een psycholoog te maken is vrij groot, en mensen laten zich hier dan ook door tegenhouden. Kies in dat geval voor hulpverlening via online chat. Zo kun je in contact komen met een coach, psycholoog of gewoon een ervaringsdeskundige die jou helpt op afstand. 

hulpverlening online chat

Gewoon even praten

Soms willen mensen gewoon even met iemand praten. Daarvoor is zo’n chatprogramma heel handig. Je kunt als je dat zou willen vaak zelfs anoniem blijven, want je hoeft elkaar niet te zien of te bellen. Dat is nog een reden waarom veel mensen voor de chat kiezen.

Psychische hulp krijgen

Er zijn ook mensen die echt therapie krijgen via de computer. Dat kan, en zeker aan het begin van je behandeling kan dat een uitkomst bieden als je niet graag de deur uitgaat. Kamp je met zwaardere problematiek? Dan is het uiteindelijk handig om een psycholoog face-to-face te spreken. Je kunt deze twee methoden natuurlijk ook afwisselen indien gewenst.