Iedereen heeft wel een beeld van een woning en wat de essentiële ruimtes en materialen zijn. Elk huis heeft natuurlijk een woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Materialen die gebruikt worden voor de bouw zijn natuurlijk beton en baksteen. Vervolgens wordt er hout of tegels gebruikt voor vloeren en verf voor de wanden. Niets gek aan!

Toch zou het je misschien verbazen wat voor gekke dingen je soms kan vinden in huizen. Om je een idee te geven volgen hier wat gekke producten die je in huizen tegenwoordig kan vinden.

Mooi beton?

Tja, dat beton voor woningen gebruikt wordt dat wisten we allemaal wel. Maar wist je ook dat beton gebruikt kan worden voor de afwerking van je huis. Cire beton badkamer is bijvoorbeeld gigantisch populair. Zeker de Fransen zijn gek op cire beton badkamer. Daar wordt cire beton badkamer al jarenlang gebruikt om badkuipen, wastafels en douchecabines van te maken.

Geloof je ons niet? Neem dan zelf eens een kijkje op Google. Zoek simpelweg op Franse badkamer en je zult al snel zien wat we bedoelen. Gigantisch strakke badkamers gemaakt op basis van beton. 

En badkamers is niet het enige wat er gemaakt wordt met beton cire. Het product is ook razend populair voor vloeren of tafelbladen. Dit komt omdat dit beton makkelijk te leggen is en er erg stoer uitziet.

Staal

Nog zo’n product dat we associëren met de bouw van huizen maar zeker niet met de afwerking ervan is staal. Toch is niets minder waar. Met de opkomst van de industriële woonstijl, wordt staal veel vaker gebruikt om huishoudelijke producten mee af te werken.

Met huishoudelijke producten bedoelen we in dit geval vooral accessoires, dingen zoals tafeltjes, tv-meubels en banken. Staal wordt in deze producten gebruikt als frame dat zichtbaar is. Wederom wordt dit gedaan omdat het er erg stoer uitziet. Maar soms zie je ook dat stalen buizen, of balken zichtbaar zijn in de woning. Alles voor de industriële look!