Heb je al een EHBO opleiding gevolgd maar verloopt je diploma binnenkort? Dan kun je bij G4S kiezen voor EHBO herhaling, een opleiding die je kennis en vaardigheden weer helemaal bijgewerkt zodat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast is je kennis weer up-to-date en kun je nog sneller en beter handelen tijdens een ongeval. De eerste EHBO opleiding duurt 3 dagen, maar met een G4S EHBO herhaling kun je ook binnen één of twee dagen klaar zijn. 

Het Oranje Kruis hanteert een systeem voor herhalingen waarmee alle competenties van de cursus in even en oneven jaren worden behandeld. Er zijn zes competenties die jaarlijks terugkeren. Daarnaast zijn er nog competenties die een even of oneven jaar terugkeren. Wanneer alle competenties van de EHBO herhaling behaald zijn, wordt het diploma Eerste Hulp verlengt. Je kunt zowel een een- als een tweedaagse herhalingstraining volgen bij G4S. Tijdens deze training wordten vaardigheden dieper uitgewerkt en zijn er extra praktijkoefeningen. Je kunt zelf eenvoudig zien waar de eerstvolgende herhalingstraining plaatsvindt. 

EHBO herhaling en het volgen van een EHBO cursus

Het is van groot belang om je kennis en vaardigheden altijd up-to-date te hebben. Een EHBO herhaling volg je dus alleen wanneer je al eerder een EHBO opleiding hebt behaald. Wanneer dit niet het geval is, kun je eerst een EHBO opleiding volgen bij G4S. Deze duurt drie dagen en behandelt alle facetten van de Eerste Hulp, waaronder het herkennen van flauwtes en beroertes, het behandelen van wonden en het gebruik van de AED.