lean leidinggeven

Een leidinggevende is iemand die voor zijn of haar beroep leiding geeft bij een organisatie. Er zijn verschillende soorten manieren om te werken en dus ook verschillende soorten manieren om leiding te geven. Deze verschillende stijlen zorgen allemaal voor een andere uitkomst en het is aan jou om te bekijken welke stijl het beste bij jou past. Zo kun je bijvoorbeeld LEAN leidinggeven

Wat is het?

‘Lean’ is een Engelse term en de vertaling is mager of slank. Hierbij wordt er gedoeld op de methodiek en de cultuur die je kunt omschrijven als LEAN management. LEAN management kan uiteengezet worden in vijf principes: waarde, waardestroom, flow, pull en perfectie. LEAN is in de basis een methodiek voor het optimaliseren van processen. De klantwaarde staat centraal en iedereen wil zichzelf constant verbeteren. Het is erg mensgericht en niet alleen de klanten, maar ook de medewerkers zijn erg belangrijk. Zij zijn het hart van een organisatie.

Waarom LEAN?

Door LEAN te werken, worden werkprocessen verbeterd. Met minder moeite en middelen bereik je dezelfde doelen en resultaten. De werknemers, de motor van een organisatie, verbeteren de processen. Als zij zich goed voelen en het beste uit zichzelf kunnen halen, halen zij ook het beste uit een de organisatie. Het zorgt voor persoonlijke ontwikkeling want op een gegeven moment zorgt voor ontwikkeling in de onderneming.