Veel rokers wagen diverse stoppogingen en beginnen uiteindelijk weer. Definitief stoppen met roken is lastig, maar het is zeker wel mogelijk! Wil jij definitief stoppen met roken? Volg dan de onderstaande stappen.

e-smoker
  1. Zorg dat je er 100% achter staat

Je hebt veel doorzettingsvermogen nodig om te stoppen met roken en daarom is het belangrijk dat je er 100% achter staat. Ben je nog niet helemaal overtuigd dat dit echt het beste voor jou is? Ga dan na wat de nadelen van roken zijn en de voordelen van stoppen.

  1. Ga verleidingen uit de weg

Het zien van je sigaretten of je aansteker kan je verleiden om een sigaret op te steken. Daarom is het belangrijk dat je alle rookwaar uit je huis en auto verwijderd. Vind je het lastig om buiten te staan met vrienden die roken? Doe dit dan – in ieder geval gedurende de eerste paar weken – niet.

e-smoker
  1. Koop een e-smoker

Een e-smoker kan een uitkomst zijn als je stopt met roken. Hiermee kun je de gewoonte namelijk gewoon blijven volhouden, terwijl je minder schadelijke stoffen binnenkrijgt. Uiteindelijk kun je langzaam afkicken door te kiezen voor e-liquids met een steeds lager nicotinegehalte.

  1. Ga meer bewegen

Voldoende beweging is natuurlijk ontzettend goed voor je, maar het kan je ook helpen bij het stoppen met roken. Je maakt tijdens het bewegen dopamine aan, waardoor je je gelukkiger voelt. Ook zorgt het voor afleiding, zodat je niet aan een sigaret hoeft te denken. Ga daarom dagelijks een rondje lopen, een stuk fietsen of houd een yogasessie.