Soa test Eindhoven

Wanneer je klachten hebt die je doen vermoeden dat je mogelijk een soa hebt opgelopen is het belangrijk dat je een soa test laat doen. Maar ook wanneer je vaker onbeschermde seks hebt is het belangrijk om je regelmatig te laten testen. Niet elke soa geeft namelijk gelijk klachten terwijl het wel belangrijk is om ze op tijd te behandelen. Een soa test kun je onder andere laten doen bij Soa test Eindhoven

Het bezoek aan de kliniek 

Je kunt heel makkelijk online een afspraak inplannen om een kliniek te bezoeken. Tijdens het bezoek aan de kliniek worden er eerst een aantal vragen gesteld om ervoor te zorgen dat er op de juiste soa’s wordt getest. Vervolgens kan er nog een lichamelijk onderzoek plaatsvinden waarbij eventuele lichamelijke klachten kunnen worden beoordeeld. Tenslotte wordt de soa test afgenomen, dit kan zijn in de vorm van het afnemen van een swab, het inleveren van urine of het afnemen van bloed.  

Soa test Eindhoven

Het verkrijgen van de uitslag 

Het afgenomen monster wordt vervolgens onderzocht op de mogelijke soa’s. De uitslag is vaak al binnen een paar dagen bekend en deze kun je dan gemakkelijk zelf online bekijken. Wanneer de uitslag negatief is betekent dit dat je geen soa hebt, een behandeling is dan dus ook niet nodig. Mocht er echter wel een soa zijn ontdekt dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te laten behandelen. Het laten behandelen van een soa kan normaal gesproken bij dezelfde kliniek als waar de test is afgenomen.