hoog intensieve trauma therapie

Veel mensen hebben ergens in hun leven een traumatische ervaring meegemaakt. Het nare daarvan is dat je vaak niet zelf eruit kunt komen. Een trauma weegt op je ziel en soms is zelfs simpele één-op-één-therapie niet voldoende. Het is dan goed om eens te kijken naar hoog intensieve trauma therapie.

hoog intensieve trauma therapie

Wat is hoog intensieve trauma therapie?

Wanneer je een trauma moet verwerken, dan lukt dit soms niet zonder therapie. Dat kan zijn door eens per week of eens per twee weken bij een psycholoog of andere specialist langs te gaan om het te bespreken. Voor sommige mensen is dat echter niet genoeg. Ze moeten intensiever begeleid worden. Dat gebeurt dus in hoog intensieve trauma therapie.

In een behandelcentrum

Een trauma verwerken gaat het snelst en het makkelijkst als je even helemaal uit je omgeving bent. Met name als dit dezelfde omgeving is als waar je het trauma opliep dan is het een goed idee om even helemaal weg te gaan. Daarom kan je die hoog intensieve therapie in een behandelcentrum volgen. Daar ga je dan in feite een tijd logeren en krijg je intensieve begeleiding. Het is een goede manier om even alles los te laten en volledig te richten op je eigen herstel.