drukverbanden

Wie wel eens een EHBO cursus heeft gevolgd, is bekend met termen als drukverbanden en zwachtels. Deze verbanden helpen bijvoorbeeld om de wond dicht te houden, of druk te geven zodat zwelling tegen wordt gehouden of verminderd. We hopen natuurlijk dat niemand het ooit nodig zal hebben, maar gevaar zit in een klein hoekje. Een EHBO cursus volgen is daarom hartstikke belangrijk, je weet maar nooit wanneer iemand je hulp nodig heeft!

Begin bij de jeugd

Op sommige scholen wordt jeugd EHBO gegeven. Aan het einde van zo een cursus heb je dan je jeugd EHBO diploma behaald, en kan je verschillende soorten hulp verlenen. Waarschijnlijk zal dit onder andere een gewond persoon op de juiste manier verplaatsen zijn, pleisters en verbanden aanbrengen en een mitella verstrekken. Ook leer je wat je moet doen als iemand giftige stoffen heeft ingeslikt en hoe je brandwonden verzorgt tot de ambulance is gearriveerd. Door jongeren en kinderen hier al bewust van te maken kunnen al heel wat ongevallen verholpen worden.

eilandpleister

Vergeet de volwassenen niet

Wellicht weten veel mensen dit niet, maar een groot aantal werkgevers vergoed een EHBO cursus voor zijn of haar werknemers. Dit is natuurlijk belangrijke informatie, want een EHBO cursus kan best prijzig zijn voor velen. Door via de werkgever het EHBO diploma te behalen, heb jij voordeel en de werkplek is ook een stukje veiliger!