zonnepanelen kopen utrecht

De gemeente Utrecht is op weg naar een nieuw bestaan als stad die milieubewust is. Het doel is om in 2050 volledig zonder gas als energiebron te zitten. Dit betekent dat je als inwoner van Utrecht elektrisch aan het koken bent en voor de verwarming gebruik maakt van een warmtenet. De gemeente zet zich flink in om meer plek vrij te maken voor de bouw van wind- en zonnevelden. Op deze manier kan er grootschalig verantwoorde energie worden opgewekt. Maar ook jij kunt zonnepanelen kopen in Utrecht en bijdragen aan de groene agenda van de stad. 

Zonne-energie

In Utrecht worden zonnepanelen als essentieel gezien en daarom ziet de gemeente graag meer panelen op de daken van woningen en bedrijven. Je wordt via websites, informatiecampagnes en projecten rondom zonne-energie aangemoedigd door de gemeente om panelen op je dak te plaatsen. Je kunt daarnaast subsidie aanvragen bij het aanschaffen van zonnepanelen. 

Minder gas gebruiken

Het wordt een lange en dure missie, maar de gemeente Utrecht zet zich in om de stad een opknapbeurt te geven op het gebied van energieverbruik. Het verminderen van het gasgebruik is hierin een grote speler, wat betekent dat je in de loop van de tijd meer aangemoedigd wordt om over te stappen op een alternatief van warmte opwekken zoals elektrisch koken of een elektrische cv-ketel. De gemeente Utrecht wilt dat het overstapproces zo min mogelijk tot niks kost voor de inwoners.