werkvoorbereider bouw vacature

Wanneer je een werkvoorbereider bouw vacature tegenkomt, zie je al snel dat je een belangrijke rol speelt binnen een bouwproject. Nauwkeurig werken is essentieel binnen deze functie. Tekeningen, berekeningen, planningen, het moet allemaal precies kloppen. Afwijkingen leiden tot financiële problemen, brengen de veiligheid in het geding of schoppen de planning in de war.

Werkvoorbereider bouw vacature, welke taken horen erbij?

Je bent een echte duizendpoot en je noteert wat je doet, wat je regelt en wat je afgesproken hebt. Ruim voordat een bouwproject daadwerkelijk start, begint de voorbereiding. Je regelt alle materialen die nodig zijn. Je onderhandelt met de leveranciers over de prijs en maakt daar zwart op wit afspraken over. Je beoordeelt tekeningen, maakt planningen en berekent de kosten. Je bepaalt wat de beste, efficiëntste manier is om te werk te gaan. Dit om onnodige kosten te voorkomen. Door jou zijn alle materialen, op het juiste moment, op de juiste plek aanwezig.

Communiceren is topprioriteit

Zonder goede communicatie gaan zaken door elkaar heen lopen. Jij beheerst de Nederlandse taal uitstekend en stelt duidelijke planningen op. De projectadministratie houd je consciëntieus bij en je blijft in gesprek met alle samenwerkingspartners. Je rapporteert aan de projectleider en klopt bij hem aan wanneer je tegen problemen aanloopt. Omdat je met zoveel verschillende mensen samenwerkt, ben jij een echte spin in het web. Leveranciers, klanten, collega’s, aannemers en onderaannemers, uitvoerders, gemeenten, de provincie of het Rijk. Er zijn tal van betrokken partijen die jij allemaal van de nodige informatie voorziet.

Hoe word je werkvoorbereider in de bouw?

Meestal heb je een opleiding bouwkunde gevolgd, of civiele techniek. Daarnaast beschik je over een aantal belangrijke eigenschappen. Zoals al eerder genoemd werd ben je communicatief sterk. Je hebt kennis van bouwtekeningen, budgetbeheer, planmatig en projectmatig werken, je bent een teamspeler en kan ook zelfstandig werken. Je laat je niet gek maken onder druk en bent resultaatgericht. Je hebt een flexibele instelling en kunt goed overzicht houden in je werk. De projectadministratie hou je nauwkeurig bij.

Een belangrijke baan

Jouw functie is onmisbaar binnen de bouwwereld. Zonder goede planning en voorbereiding wordt een bouwproject chaotisch. Het werk moet op elkaar afgestemd zijn, de materialen moeten op tijd en in voldoende mate aanwezig zijn en de uitvoerders moeten precies weten wat er van ze verwacht wordt. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat al deze processen goed lopen.