Als je een winkel hebt, dan heb je kassarollen nodig, en veel ook. Dit zijn de rollen papier waar de bonnetjes op worden gedrukt terwijl de kassière de producten scant. Er zijn vrij veel verschillende soorten rollen te krijgen en daarbij heb je ook andere opties waar je gebruik van kunt maken als je deze bestelt. Aangezien je vaak een groot aantal rollen tegelijkertijd koopt, is het verstandig om dat online te doen. Daar zijn de acties en de aanbiedingen het beste, is de keuze het grootste en krijg je vaak een mooie volumekorting als je een grote bestelling plaatst. Hier lees je meer over de opties die je krijgt als je je kassarollen bij een webwinkel bestelt.

Verschillende afmetingen voor je kassarollen

Allereerst is het belangrijk dat je de rollen aanschaft die in je kassa passen. En een goede online winkel biedt kassarollen aan met verschillende afmetingen. Sommige zijn langer dan andere, sommige zijn breder dan andere en jij moet daar de juiste uit kiezen. Enkele voorbeelden van afmetingen die je bij een goede online winkel aantreft zijn de meest gangbare 57x47x12 mm en 80x80x12 mm, maar ook andere afmetingen, zoals 57x40x12 mm, 57x70x12 mm en 60x85x40 mm worden aangeboden. De variatie is groot, dus controleer goed welke kassarollen in jouw apparatuur passen en je vindt online vast een product dat daarbij past.

Extra opties

Heb je de rollen gevonden die passen in je kassaprinters, dan heb je nog een keuze te maken over hoe je deze wilt laten uitvoeren. Er zijn dan verschillende opties:

  • Rollen met een kleur: laat je bonnetjes op geel, oranje, blauw, groen of roze papier afdrukken voor een vrolijker resultaat.
  • Houtvrij papier: het is ook mogelijk om kassarollen aan te schaffen met houtvrij papier. Dat is beter voor het milieu.
  • Meerdere lagen: er zijn ook rollen die bestaan uit meerdere laagjes papier. Je print dan op twee of drie lagen tegelijkertijd, wat handig is als er meerdere bonnetjes moeten worden gemaakt.
  • Voor elke printer een rol: als laatste is het belangrijk dat je kijkt naar het soort printers dat je gebruikt in jouw winkel. Je bestelt een thermorol als dat een thermische printer is en een standaard kassarol bij een printer die werkt met inkt.

Bedrukte rollen bestellen

Een laatste optie die de online winkel aanbiedt is om je kassarollen te laten bedrukken. Jij bepaalt wat er op de achterkant komt te staan. Dat kan een overzicht zijn van al je vestigingen, een kortingsbon, een reclameboodschap, je logo, noem maar op. Door je papier te laten bedrukken kun je je klanten een bericht sturen nadat ze bij je hebben gewinkeld. Je kunt ze bedanken voor hun bezoek door ze korting te geven als ze de bon de volgende keer meenemen, bijvoorbeeld. Het is aan jou wat je je klanten wilt vertellen. Dit soort op maat gemaakte kassarollen zijn uiteraard wel duurder, maar fungeren als een ideale marketing- en communicatie methode.