Gasanalist

Het kan voorkomen dat je als bedrijf werkt met gassen die een bijkomend risico vormen tijdens het werk. In dit geval heb je veel baat bij de komst van een gasanalist. De gasanalist weet niet alleen alles over gassen, maar ook wat bepaalde concentraties van gas betekenen voor een omgeving. Waarom is het slim om als bedrijf een gasanalist van G4S Safety Solutions in te schakelen? De analist weet alles over gas en kan daarnaast ook goede adviezen geven op basis van metingen. Je weet dus precies wanneer een ruimte gasvrij is of veilig genoeg.

Gasanalist

De werkzaamheden van een gasanalist

Wat doet een gasanalist precies? Een gasanalist van G4S Safety Solutions heeft een gasdetector op zak waarmee verschillende gassen gemeten kunnen worden. Een ruimte wordt dus eerst gemeten; op basis van de resultaten wordt geadviseerd of een ruimte gasvrij verklaard kan worden. De ruimte kan daarna betreden worden, wel onder deskundig veiligheidstoezicht die je ook bij G4S kunt regelen. De gasanalist heeft een speciale opleiding gevolgd waarmee hij ook geschikt is voor brand- en veiligheidswacht. Metingen uitvoeren in besloten ruimten en brandgevaarlijk werk behoren dus ook tot de opties van een gasanalist. 

Gasanalist

Wat zijn andere belangrijke taken van de gasanalist? De gasanalist meet niet alleen gassen, maar houdt ook algemeen toezicht, controleert de vergunningen, alarmeert bij gevaar en fungeert als eerstelijnsinterventie. Een gasanalist van G4S heeft daarnaast ook de nodige certificaten. Het kan als bedrijf niet alleen slim, maar ook veilig zijn om een gasanalist in te huren. Zo weet je zeker dat alles goed verloopt en dat er iemand aanwezig is met de nodige kennis.