Dagelijks zijn we er een aantal keer te vinden, het toilet. Het kleinste kamertje van het huis maar zeker niet de minst belangrijke! Op deze plek kom je even helemaal tot jezelf. Ondanks de kleine ruimte kun je het wel heel sfeervol en ook nog eens praktisch maken. In deze blog lees je wat je sowieso moet hebben staan in dit kamertje en hoe je het jezelf en de andere bezoekers zo aangenaam mogelijk kunt maken.

De sfeer

Dit is een hele belangrijke factor op het toilet, de sfeer. Ondanks de relatief korte tijd dat je hier bent is het toch net iets extra leuk als de wc er gezellig uitziet. Met een likje verf of een behang op de muur kun je al een heel groot verschil maken. Heb je alleen maar tegels, ga dan voor decoratie die je aan de muur kunt hangen, zoals een schilderij, fotolijstjes of andere wand versiersels. Tegenwoordig zijn hangplanten die aan het plafond bevestigd moeten worden ook helemaal hip! Naast wand- en plafonddecoratie kun je (als hier ruimte voor is) ook nog decoratie neerzetten in de vorm van kaarsjes of leuke beeldjes.

De attributen 

Er zijn altijd standaard benodigdheden die je niet kan missen in het toilet. Stipt bovenaan staat natuurlijk het wc papier. Daarna volgen de wc borstel en voor het toilet ontstoppen staat er de welbekende ontstopper. Wat ook belangrijk is, is de luchtverfrisser. Deze zorgt ervoor dat nare geurtjes worden verbloemd. Een spiegel, badmat en een prullenbakje zijn ook must-haves. Vergeet de vrouw niet en zorg eventueel voor wat menstruatieproducten.

Het entertainment 

Nadat er sfeer is gecreëerd en de basis er staat, is het tijd voor de entertainment. Sommige mensen scrollen op hun mobiele telefoon tijdens het bezoek, maar wanneer die er niet is moet je je op een andere manier zien te vermaken. Een verjaardagskalender is niet alleen een goede manier om tijd te doden, het is ook nog eens super handig! Zo vergeet je nooit meer die ene verjaardag van die ene achter-achter-achter-oom. Naast verjaardagskalenders zijn scheurkalenders met spelletjes, spreuken of weetjes erop ook erg leuk. Allerlei soorten boekjes waar je snel even doorheen leest of bladert zijn ook grote favoriet bij de bezoekers van jouw porseleinen troon.