Wanneer je last hebt van eczeem, dan kan dit ervoor zorgen dat je irritaties ervaart. Het eczeem is rood. Het kan gaan jeuken. Deze jeukende en rode plekken kan je overal op de huid tegen komen. Het eczeem kan klein zijn, maar ook groot. Je kunt het eczeem ook alleen op 1 plek hebben, maar ook op verschillende plekken tegelijkertijd. Hierdoor kun je je best onzeker voelen. Het eczeem is op een lichtere huidskleur te herkennen aan de rode plekken. Op een donkere huidskleur is het eczeem vaak wat donkerder. Eczeem kun je vinden op allerlei verschillende huidskleuren. De oorzaak van eczeem kan ook verschillend zijn. In deze blog kom je meer te weten over de adviezen bij eczeem. Je kan ervoor kiezen om een Eczeem creme van IK Skin Perfection te gebruiken tegen de jeuk.

Advies bij het verminderen van eczeem

Het advies bij het verminderen van eczeem is dat je er beter niet aan kunt zitten. Het liefst krab je heel de dag door. Wanneer je gaat krabben, dan kan dit ervoor zorgen dat de jeuk alleen maar erger wordt. Ook worden de plekken erger. Dit wil je uiteraard niet hebben. Je kunt het krabben vermijden door bijvoorbeeld je nagels helemaal kort te knippen. Een ander advies is om water en zeep te vermijden. Wanneer je gebruik maakt van water en zeep, dan kan dit ervoor zorgen dat de huid uitdroogt. Op deze manier kan de huid gevoeliger worden en kan het eczeem verergeren. Ook kun je het beste een warme en lange douche vermijden. Na het douchen kun je gebruik maken van een Eczeem creme van IK Skin Perfection.

Eczeem behandelen

Het eczeem behandelen kan op verschillende manieren. Zo kun je ervoor kiezen om een crème of zalf te gebruiken. Deze kun je aanschaffen in een apotheek, maar ook bij een drogist. Deze zalfjes en crème kan ervoor zorgen dat de huid niet verder uitdroog. Mocht het zalfje of de crème niet werken, dan kun je medicatie voorgeschreven krijgen bij de huisarts.