5 gereedschap

We gebruiken veel, echt veel gereedschappen in het leven. Niet alleen gelden dingen zoals schroevendraaiers alleen als gereedschappen maar ook onze hulpmiddelen! Messen en vorken vallen hier dus ook onder. Wat dacht je van een ultrasoon reiniger? Niet veel mensen kennen het omdat het een van de extreemst nauwkeurige manieren van schoonmaken is. Waarom is dat? Dat is omdat het speciaal geluid gebruikt om schoon te maken. Dat geluid zijn trillingen, hoge tonen die wij vaak niet kunnen horen. Zoals je ziet, de wereld van gereedschappen is zeer breed en dit komt allemaal door gigantische uitvindingen in het verleden dat we in het heden nog steeds gebruiken.

Belangrijke uitvindingen waarbij we nog veel aan hebben

De schroevendraaier bestond niet altijd, het werd uitgevonden bij het zoeken van een nieuwe manier om iets vast te zetten. Een alternatief voor spijkers zou je zeggen, ze zijn niet even sterk maar je kan een schroef wel er weer uithalen zonder veel moeite. Een andere belangrijke uitvinding is een haakse slijper, zulke slijper zorgt voor het glad maken en het verwijderen van roest op een object. Zo zijn er nog meer oneindige uitvindingen waarbij jij onbewust elke dag mee te maken hebt. Een telefoon is een hiervan. We gebruiken het voor berichten, het kijken van onze locatie en nog veel meer.

Wat kan je verwachten van de toekomst?

Uitvindingen stoppen nooit, en gelukkig ook want het maakt onze leven makkelijker. Honderd jaar geleden hadden mensen nog niet allemaal TVs en telefoons, en alles werd nog met de hand gedaan inclusief het bouwen van een auto. Nu is dat onmogelijk, auto’s zijn zo complex geworden dat als je het met de hand doet er best lang over gaat doen. Hoe staat al dit in de toekomst? De toekomst zit vol met verrassingen, maar een hiervan is AI. AI gaat ons helpen met plannen stellen en het automatiseren van bijna alles.