Het is nog helemaal geen zomer, maar dat mag jou niet beletten om nu al uit te kijken naar een zomerse hoed. Een strand hoed kopen is altijd een spannend moment. Welke trends zijn er en welke hoed ga jij kopen? Wij geven jou alvast een paar tips voor de aankoop van leuke strand hoeden. Laat je inspireren!

Een strandhoed kopen, volg je eigen stijl

Tegenwoordig kun je niet echt meer van een trend spreken als het gaat om hoeden. Er is een tijd geweest dat vooral kleine hoedjes mode waren. Dan is er een periode geweest dat je enkel nog grote hoeden zag. Welke trends er ook mogen zijn, volg vooral je eigen stijl. Den strand hoed kopen is een persoonlijk iets. Wat we nu wél zien zijn hoeden in natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan stro, riet en hennep. En de kleuren zijn ook heel natuurlijk: beige en naturel bijvoorbeeld. Ook flaphoeden doen het nog altijd zeer goed. En wist je dat sommige hoeden voor het strand van een ademende stof gemaakt zijn? Andere hoeden zijn dan weer ontworpen in UPF50+. Dit is een stof die uv-stralen tegenhoudt en die je dus beschermt tegen zonnebrand. Tenslotte zal je vele uren onder de zon doorbrengen als je naar het strand gaat. Je goed beschermen is dan de boodschap.

Een mannen zomer hoed kopen voor vrouwen? Het kan!

Wat we ook zien als trend is dat vrouwen meer en meer kiezen voor typische mannenhoeden. Denk bijvoorbeeld aan de gleufhoed waarbij de Fedora hoed wel erg opvalt. Het zijn meestal hoeden in wit met een zwarte band. Ook andere kleuren zijn heel trendy. Vrouwen die een dergelijke strand hoed kopen, gaan voor een stoere look. Toch blijf je elegant met een dergelijke hoed. We zien meer en meer dat vrouwen- en mannenhoeden voor het strand sterk op elkaar gaan lijken. Soms ligt het verschil enkel in de maat of in de kleur van de hoed. Creëer je eigen look, je eigen stijl en laat je karakter ook in je hoed uitkomen.