Het is eenvoudig om een betonvloer te herkennen, deze heeft namelijk een glad uiterlijk, en het is een vaste en solide vloer. Deze is gemaakt van grove hele kiezels. Maar wie weet is het voor jou niet van belang of je hem kunt herkennen, je wil namelijk zo snel als mogelijk je eigen betonvloer egaliseren en vraagt je af of je dat zelf kunt doen of beter kunt laten doen. Daar kunnen we eigenlijk kort over zijn, want het is goed om dat werk aan de specialist over te laten.

Hoe een betonvloer egaliseren?

Een betonvloer egaliseren is echt een vak apart en daarom is het raadzaam om dat over te laten aan iemand met ervaring. Hoe het egaliseren in zijn werk gaat, leggen we je graag uit. Dit wordt namelijk gedaan met egaline. Dit zou je kunnen zien als een soort vloeibaar cement en dat bestaat uit diverse kunststoffen. De vloer moet ook grondig gereinigd worden en daardoor wordt een diamantschuurmachine gebruikt. We zullen de vloer ook netjes stofzuigen en dan wordt er een speciale hechtprimer aangebracht. Het voordeel van de primer is dat deze zorgt voor de hechting van egaline aan de ondervloer. Op het moment dat de hechtprimer droog is, worden de diepe gaten en de scheuren dichtgemaakt met speciaal snel cement. Als het snel cement dan droog is dan kan de vloer geëgaliseerd worden met egaline. 

Meer over betonvloer egaliseren

Alles wat je te weten wil komen over een betonvloer egaliseren, kun je aan ons vragen. Het is dan ook nog verstandig om een offerte aan te vragen, zo weet je ook financieel waar je aan toe bent en kun je kijken of het uitbesteden van het egaliseren van je vloer binnen je budget past.