Een dakterras hekwerk is geen overbodige luxe wanneer je een mooi dakterras hebt. Je wilt natuurlijk ervoor zorgen dat je een beetje veilig zit op het dak en daar kun je het beste een dakterras hek voor installeren. Maar het is de moeite wel waard. Terrassen zijn altijd al een populaire plek geweest voor mensen om op te zitten. Zo heb je in de meer bergachtige gebieden terrassen die gebruikt worden voor akkerland. Dat heeft weer meer te maken met ervoor zorgen dat je fatsoenlijk groentes kan verbouwen maar het eindresultaat is hetzelfde. Kies voor een hekwerk balkon dat bij jou past!

De mens is een sociaal dier

Dat we van terrassen houden heeft natuurlijk te maken met dat we allemaal sociale dieren zijn. De mens is niet gemaakt om alleen te zijn. Sterker nog, als je een mens te lang alleen laat kan het niet goed meer overweg met andere mensen. Dit kan grappige vormen aannemen als je je collega weer ziet na een corona lockdown maar het kan ook meer ernstige vormen aannemen. Een ander probleem voor ons sociale welzijn is opgesloten zitten in een huis. Vooral als je alleen zit in een huis of met maar een beperkt aantal personen kun je zomaar doordraaien en de muren rood verven.

Plekken waarin mensen doordraaien

In vuurtorens hadden ze dit probleem best wel vaak. De persoon die in een vuurtoren woont moet vaak elke dag precies dezelfde taken uitvoeren. De vuurtoren bewaker moet ook hetzelfde voedsel eten en wordt constant omringt door het geklots van de golven dat op een gegeven moment monotoon klinkt. Al deze monotone elementen zijn niet goed voor het menselijk brein. We hebben behoefte aan variatie omdat we graag patronen herkennen. En in zo een vuurtoren zit je natuurlijk helemaal alleen in vaak slecht weer te werken (dat is juist wanneer ze je nodig hebben op zee.) Daar kan wel menig persoon gek van worden.