vacatures informatieanalist

Een vacature als informatieanalist… Dat klinkt ontzettend IT-achtig en technisch. Je kan er echter niet verder naast zitten! Een informatieanalist is inzetbaar in vrijwel elke organisatie en dat in vrijwel elke branche! Dus… Wat is het eigenlijk en waarom zou je moeten reageren op vacatures informatieanalist?

vacatures informatieanalist

Wat doet een informatieanalist?

Binnen deze functie ga jij aan de slag met het ontwerpen en uitwerken van bedrijfsprocessen. Je brengt procedures in zodat een bedrijf efficiënter en gestructureerder kan werken. Het signaleren van knelpunten in een bedrijfsproces en deze vervolgens verhelpen en/of optimaliseren is jouw specialiteit. Je werkt voornamelijk met veel data en weet hoe je dit overzichtelijk kan modelleren (in kaart brengen) zodat jouw opdrachtgevers een idee hebben van waar jij aan werkt. Daarnaast weet jij die data te presenteren aan klanten of bij toepassing in het eigen bedrijf aan de betrokken werknemers.

Als je vacatures informatieanalist aangaat is de kans groot dat je in opdracht van overheidsinstellingen werkt. Voor zo’n instelling is procesoptimalisatie essentieel. Dat komt doordat zij gebonden zijn aan strikte budgetten vanuit de overheid. Procesoptimalisatie kan er dan voor zorgen dat er met hetzelfde budget efficiënter gewerkt kan worden en eventueel meer personeel aangenomen kan worden om meer werkcapaciteit aan te kunnen.